12 tammikuuta 2013

In England part1

Olen nahnyt Lontoon lapikulku matkalla vaikka mita.
esim...
Punaisia puhelinkoppeja
Big Benin
Punaisia kaksikerrosbusseja
Paljon turisteja kartta kadessa suunistamassa
Buckinghamin Palatsin (liekko oikein kirjotettu, en jaksa tarkistaa)
Monen eri maan ihmisia, tai no nain paattelen: mustia, valkosia, aasialaisia ja muuta.
Maailmanpyoran

Eikos se jo riittanytkin kaupunki kierrokseksi etta kaiken naki bussin ikkunasta vilaukselta. Mulle ainakin.
Osasin siis maanantaina lentaa Tampereelta Lontoon Standstedin kentalle ja hankkia itseni sielta shuttle bussilla Victoria Stationille ja lahijunalla Tunbridge Wellsiin. Siita otin taksin ja ajelin uuteen "kotiin".

Niin. Siis tosiaan nyt 5vrk takana taalla Rusthalli nimisessa kaupunginosassa, asumme keskiluokkaisella alueella kolme kerroksisessa talossa. Meilla on 3 vessaa, ja peseytyminen tapahtuu kylpyammeen pohjalla istuen jottei lattia/seinat kastu. Koska niissa ei ole jotain eristeita tms. Kylma siella on jokatapauksessa ja kokolattiamatot kaikkialla muualla paitsi keittiossa. Se lattia on jaatava, eika minulle ole viela hankittu tossuja niinkuin muilla! Asun toisessa kerroksessa pojan kanssa, jaamme kylpparin jonka ovea ei saa lukkoon. Huoneessani on parisanky ja lipasto, seka kirjahylly taynna kirjoja. Ei sinne juuri muuta mahtuisikaan. Siella on myos kuumavesiboileri, joka alkaa kohisemaan n.5.30 aamuisin ja iltapaivalla uudestaan. Ikkunasta nakyy takapihalle ja "puutarhaan" missa ei kylla mitaan juuri kasva.

Ensimmaisena paivana hankin itselleni kirjastokortin kun loysin laheisen kirjaston. Siella voi kayttaa nettia tunnin paivassa ja jos ei ole ruuhkaa niin pidempaankin. Loytyy mukavia novellikirjoja, sivuja siis alle 200 eli suht helppoa ja nopeaa luettavaa englanniksi. Jos on paksu kirja niin mun ajatus ei jaksa keskittya siihen, mietin vaan saanko sita koskaan loppuun. Toki on sanoja joita en ymmarra, mutta ei se haittaa tallaisessa kirjassa. Siella nakee vahan ihmisia ja tiistaisin on joku lasten juttu aamusin siella. Toinen kirjastonhoitaja oli mukava.

Meidan paakadulla Rusthallissa on pari parturia, pubi, kebab/kanapaikka, kirppari, 2 one stop nimista markettia ja pesula. Siinapa ne sitten oikeastaan olikin. Kaupungin keskustaan eli Tunbrigde Welsiin kavelee n.45min-1h (siihen mista alkaa reilu 30min, mutta toiselle puolen kulkemiseen saa varata lisaa aikaa...) Siella on sit juna-asema ja kaikkea mahdollista putiikkia ja kauppaa. Osa kalliita, mut myos suht edullisia juttuja loytyy. Kavin jossain kaupassa alennuksesta ostamassa yhden mustan tuubitopin ja sen kaveriks kutittavan ison "lepakkopaidan" jossa on reikia. En viela tieda missa sellaista kaytetaan, mutta se oli kiva. Mietitaampa nyt, mina shoppailin hah? Haistelin myos hajuvesia, mutta kaikki alko haista samalle ja jotktu pojat vieressa juoskia ja suihkuttelin toisiinsa ehka pullollisen parfyymia, haju oli aika tukahduttava!! Hyi. Eika new ollu mitaan pikkupoikia vaan siis ehka parinkypin kieppeilla.

Nytkin olen Tunbridge Wellsin keskustassa, "aiti ja lapsi" menivat bussilla, mina kavelin pihiyksissani :D Mut oli ihan kiva liikkuakin. Tormattiin lounaalle Marc&Spencerin kahvilassa. Jotain leipaa ja appelsiinmehua soin. Kuulemma tavallisin lounas on leipaa taalla. Mikas siina... Nyt pitas lahtea ulos takas kotiin. Syomaan kanaa illalliseksi. Huoh. Ei muuten mitaan mut sataa vetta. Lunta luvattiin, mutta vetta tulee. Ei paljon, mut vahan kuitenkin. Onneks oon varustautunut hyvin!

Iltasin kotona luen, dataan kannykalla ja syon. Ja ostin siideriakin... Tulen viela alkkikseks. Taalla kun on noita alkoholissakin tarjouksia esim 3siideria 5punnalla tai ota 3, maksa 2.. :D Ei se Suomessa taida ihan niin menna. Ja taas osi ollu isoja pulloja (2l) myoskin mut en sentaan sellasta kun se pitas juoda kerralla melekin ettei valjahdy. Eika se oo ehka kauheen hyva idea.

Potkulauta on kulkuvalineena, pyora on vasta ostovaiheessa. Rahaa tuhlasin jo, etta kannattipa lahtea kaupunkiin. Pitaa koittaa saastaa. Kavin mina jo matkatoimistossakin tuotta keskiviikkona kyselemassa matkoja... Kallista on  anyway.

Mutta nyt jatkan matkaa kohti koti tuolla raikkaassa/.... ulkoilmassa, etta kirjotteln lisaa taas kun saan aikaiseksi. Psst, en ole sosiaaline kun en ole jutellut ihmisille taalla. Tulen pian mokkihoperoksi. MISSA NUORIA TAI JUTTUSEURAA ton aidin lisaksi ?

Miss. L. (kirjastokortissa lukee noin ja sukunimi perassa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti