21 elokuuta 2011

"lyhyt" bloggaus reissuilta 2006-2011

Tännekin tulen paljon kirjoittelemaan ja kertomaan reissuista ja niiden suunnittelusta. Kaikki tämä sai alkunsa kun lähdimme äkkilähdöllä
v.2006 Brasiliaan Porto de Galinhasiin 2vko:ksi tätini ja serkkujeni kanssa. Äiti/velijeni tulivat toiseksi viikoksi. Siellä näki miten mukavia ihmiset olivat ja kuinka lämmintä ja hauskaa reissaaminen voi olla. Alkoi siis krooninen matkakuume. Lääkitystä ei ole löytynyt vieläkään, sellaista joka poistaisi kyseisen taudin kokonaan. ;)

2007 päädyimme Kuuban Guardalavacaan, äkkilähdöllä myöskin. Siellä oli mukana silloinen paras ystäväni L jonka kanssa sitten saimme aikaan kaikenlaista... Kaikkeahan pitää kokeilla. Kuulin ensimmäistä kertaa "kunnolla" reggaeton musiikkia, johon rakastuin samantien. Lattari-meininki ja kuubalaiset saivat minut koukkuun entistä pahemmin. Kaksi viikkoa kuluivat liian nopeasti pienen romanssinpoikasen ja rannalla makoilun lisäksi iltaisin tanssien rantabaarissa. Lähdön lähestyessä tiesin, että se voi olla viimeinen kerta kun näen saman ihmiset.  Kirjeitä lähettelimme alussa hyvinkin ahkerasti. Vaikka kuubalaiseen postilaitokseen ei voi juuri luottaa..Kuka tietää mitä tulevaiuus tuo tullessaan?
Hotelli oli kärsinyt seuraavana(?) vuonna melkoisia tuhoja hurrikaanin vuoksi ja kirjeiden saaminenkin tyrehtyi jossain vaiheessa. Rantabaariakaan ei ollut enää ollut kun kaverini kävi kyseisessä paikassa seuraavana vuonna hurrikaanin jälkeen.

2008 kevät: Thaimaa, Phuket. Viikko turistien seassa sai karvani pystyyn ja päätin etten ainakaan samaan paikkaan enää lähde. Olihan siellä toki söpöjä norsuja ja apinoita, mutta niiden kohtelu taas ei ollut niin ruusuista :(
2008 syksy: Brasilia PdG ja tutustuin ihaniin ihmisiin, sain eli-ikäisiä ystäviä niin paikallisista, kuin eräästä suomalaisesta tytöstä joka asui sillon siellä. Iltaisin pyörimme "Main streetilla" eli pääkadulla istuskellen tai muuten vain kuljeskellen. Yöelämää ei juurikaan ollut.

2009 Dominikaaninen Tasavalta (marras-joulukuu 4vko) Las Terrenas
Tämä oli monella tapaa ikimuistoinen matka. Jo matka itsessään, kesti lähes 3vrk päästä kotoa "uuteen kotiin" lentojen myöhästeltyä ja meidän jäädessä kentillä yöpymään. Kokemuksia yhtä kaikki! Tätini oli suunnitellut hieman pidempää oleskelua kuin pari viikkoa, niin päädyimme pitkän harkinnan jälkeen tänne. Toki matkabudjetti ja koulu hieman rajoittivat valintaa. Lennot olivat Hki-Lontoo-NY-Santo Domingo ja palatessa SDQ-Miami-Lontoo-Hki. Mennessä viidestä matkalaukusta hävisi 4, ja kun ne saapuivat aikanaan perille, omani oli riekaleina. Enkä toki omistanut matkatavaravakuutusta. Rikkaiden huveja.. :'D Tämä reissu meni enemmän ja vähemmän baareja kolutessa ja paikallisiin tutustuessa. Loman jälkeen olin melko väsynyt, sillä univelkaa oli kertynyt kiitettävästi.

2010 maaliskuu Brasiliaan taas. Halvalla kun pääsi. Vanhojen kavereiden tapaamista ja paikallisten nuorten kanssa jalkapalloa pelatessa. (Hiekalla tai nurmella, aina ilman kenkiä! Kaikkeen tottuu.) Serkkuni ja tätini ilahduttivat näitä jättämällä muutamia leluja/pelejä yms käytettäväksi. Ja voi kuinka iloisia ilmeitä me näimmekään! Ei ollut väliä onko ikää 2 vai 20, kaikkien silmät loistivat onnesta. Tässä sen huomaa miten vähään ihmiset voivat olla tyytyväisiä. Hikoiltiin ja käveltiin joka päivä - ehkäpä muutuimme myös hieman turistinpunaisiksi.. Pyh.

2010 huhtikuu Unkari, Vasarosnameny
Koulun 3vko vaihto-ohjelmaan päästyäni olin innoissani, sillä tämä oli ensimmäinen Euroopan matkani, mikäli Turkkia/Kanariaa ei lasketa. Asuimme koulun asuntolassa oman porukan tyttöjen kanssa, mukana ollut ainoa poika sai oman huoneen. Asuntolassa oltiin tiukkoja "kotiintuloajoista eli opiskelijoiden tuli olla takaisin viim. 20.00 iltaisin. Eli melko rajoitettua 16-18v. elämä siellä! Kävimme useimpina päivinä muutaman tunnin unkarilaisten opiskelijoiden kanssa tekemässä ruokaa opetuskeittiössä tai ravintolan keittiössä. Alkeellista, mutta melko toimivaa oikeastaan. Määrät olivat todella pieniä, sillä raaka-aineista oli pulaa.
Meitä pyydettiin pelaamaan korista ja istumaan pubiin muutamia kertoja, itse olin ainakin erittäin vastaanottavainen näiden suhteen. Kannatti ehdottomasti kokea! :) Välillä ei ollut yhteistä kieltä muuten kuin elekielellä - ja sillä pärjää ihan hyvin.

2010 syyskuu Dom. Tas.v. uudestaan. Koska olin nyt täysi-ikäinen sanoin äidilleni että "Minä aion lähteä reissuun. Ei auta kieltää." Tulipahan kerralla selväksi. Pari viikkoa asustelin yksinkertaisessa vuokra-asunnossa, ja pyörin paljon kavereiden kanssa. Suomalainen ystäväni oleskeli siellä samaan aikaan. Juhlinnaksihan tämäkin reissu taisi osittain.. (tai lähinnä..) mennä, mutta väliäkö sillä. Hauskaa oli. Selviydyin ihan omin avuin Santo Domingosta Las Terrenasin kylään muutamalla espanjankielen sanalla ja paperilapulla.
Homma toimii kun sen pistää toimimaan!

2010 marras-2011 tammikuu Gran Canaria, Playa del Ingles
Päädyin mutkien kautta viimeiseen työssäoppimiseen À la Mummo -nimiseen suomalaisravintolaan kahdeksi kuukaudeksi.  Aluksi tuntui että kaikki vastusti, niin työ (pilkoin perunat väärit etc.) kuin asuminenkin (vettä tulvi ensimmäisenä aamuna kämppäni lattioilla..) Ovi oli myöskin niin turvonnut etten saanut sitä edes kiinni.  Onneksi kaikki lutviutui, mutta mitään ei tapahtunut silmänräpäyksessä. Olin keittiössä liian hidas, annokset eivät aina olleet niin kuin piti, mutta oppimaanhan minä olinkin tullut. Eikä unohdeta joukosta mustasukkaisia harjottelijoita. Voi hyvää päivää :D Tottakaihan täälläkin piti kohdata joku, jonka kanssa  viettää aikaa ja jakaa elämä. Pahaksi onneksi kyseinen henkilö oli muslimi, mutei mikään kiihkoukovainen. Silti päädyimme ueaan otteeseen törmäyskurssille erilaisista asioista. Kaikki on suhteellista. Lupasin palata ja sanoin että katsotaan miten käy.
Ingleshän on turisteja täynnä, mutta onneksi sieltä löytyy myös kauniita hiljaisia paikkoja ja omaa rauhaa tarvittaessa. Myöskin baarit tulivat kolutuksi harjoittelun aikana. Hyi minua.

2011 maaliskuu paluu Kanarialle, mutta kaikki ei sujunut niinkuin suunniteltiin. Eli elimme niin eri todellisuuksissa, että homma ei toiminut. Virheistä oppii. Saimme asiat kuitenkin melko selviksi, eikä kukaan suuttunut pahemmin.

2011 huhtikuu. Hmm. tämä oli myöskin todella ex-tempore. Dom.Tas.v. Kaverini houkuttelin ja minähän lähdin 3pv varoitusajalla. Koulun kanssa ei olut enää ongelmia, nämä tiesivät että hoidan omat hommani. Reggaeton, dembow, salsa, merengue, bachata.. Ah mikä ihana Karibia <3

2011 kesäkuu Viro, Muhun saari
Laitoin jo keväällä hakemuksia moniin paikkoihin ja tänne minä näköjään päädyin. Pieni majatalo keskellä  EI-MITÄÄN. hmm.. Alussa minulla oli melkein ikäistäni seuraa, mutta heinäkuun jälkeen jäin ainoaksi palkalliseksi työntekijäksi, eli sain viihdyttää itse itseäni. Pyörällä kuljen kaikkialle ja katselen maisemia, seikkailen vapaapäivinäni ympär saarta ja ratsastelen silloin tällöin. :) Onhan tämäkin elämää, vaikka töitä pitääkin toisinaan tehdä kovasti.

Hirveän pitkä litania tuli, jospa joku jaksaa kahlata loppuun asti ja viitsii kommentoida mahdollisesti :)

Kuittaan täältä Muhun saarelta, aurinkoista on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti