Päivän saldona kävin kaupassa, marinoin lampaankylkeä huomista illallista varten ja poimin viininlehtiä köynnöksestä.
Viininlehtikääryleet (alkuruokana 4:lle)
8 viiniköynnöksen lehteä
öljyä (mielellään oliiviöljy)
0,5dl keittämätöntä riisiä (valmista n.1,5dl)
1 pieni kesäkurpitsa
vähän juustoraastetta
yrttejä (oreg. basilika, timjami)
- Keitä viininlehtiä (suola)vedessä n.5min ja nosta öljyyn jäähtymään
- Keitä riisi, paista kesäkurpitsa pieninä paloina, lisää juusto ja yrtit. Lisää riisi joukkoon.
- Laita viininlehdet leikkuulaudalle sileäpuoli alaspäin. Laita täytettä 1 rkl lehtiruodon kohdalle alareunaan.
- Taita lehden sivut täytteen päälle ja aloita rullaaminen alhaalta. Käännä sivuja tarpeen mukaan sisemmäs, jotta rulla säilyttää muotonsa eikä leviä.
- Laita rullatut kääröt uunivuokaan (saumat alaspäin) - jossa on hiukan vettä ja öljyä pohjalla.
- Paista uunissa ½-1h ja kääntele rulliä välillä, etteivät ne kuivu päältä liikaa.
- Anna jäähtyä ja lisää öljyä ainakin puoleen väliin kääröjä. Anna marinoitua mielellään yön yli (väh. pari tuntia, maku pehmenee)
- Tarjoile kylmänä ja lisäksi voi paistaa esim. valkosipuli-leipiä. (Paahda leipäpaloja pannulla öljytipassa, lisää hiukan suolaa ja valkosipulia kun leivät ovat rapeita. Tarjoa heti.)
Tämän illan menu oli tällainen:
- Alkuruoka: Oman pihan salaattikokoelma ja italialaista pastasalaattia
- Pääruoka: Yrttiriisiä, kasviksina kelteiset/vihreät pavut ja porkkanaa rakuunalla maustettuina sekä papujauhelihakastiketta (ripaus cayennipippuria antamassa potkua..)
- Jälkiruoka: Tuore omena-kaurapaistos kermavaahdolla ja karamellisoidulla ruokosokerilla. Luomu-minttuteetä hunajalla.
Oma annos ei ollut yhtä värikäs kuin muilla.. Tällä on pärjättävä nyt :) |
Tästä minä tykkään! :D |
Sain peräti siivottuakin ja pesin hellan reippaasti illalla. Ah, sitten suihkuun ja nukkumaan. Eikun koneelle häh?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti